Hos Fyran

Knäckig Rabarberpaj

Denna paj är god som tusan, prova denna!!!

RABARBERPAJ MED KNÄCKIGT TÄCKE

 

Grädda i ugn på 200 grader i 25 minuter

INGREDIENSER

Pajdeg
150 g smör
1 1/2 dl strösocker
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
4 dl havregryn

Fyllning
400- 500 gram rabarber
1 dl strösocker
1 msk potatismjöl

GÖR SÅHÄR:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär rabarberna i skivor och blanda med sockret och potatismjölet i en skål.

Smält smöret i en kastrull och rör sedan ner alla de andra ingredienserna.

Häll rabarberna i en pajform och ”klicka” ut pajdegen ovanpå och bred ut litegrann.

Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter.

Låt svalna och pudra över florsocker (eller ät ljummen med vaniljglass som jag och Anna gjorde) och servera med vaniljsås.

Denna med hemmagjord vaniljsås (vi gör efter  receptet på förpackning till potatismjölet), hemmagjord svart- och rödvinbärssaft och kaffe bjöd vi Familjen E på förra söndagen innan vår kubbturnering.

Här är en snabbguide för saftkokning.

Kram K.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats