Hos Fyran

Grön ärtsoppa med parmesankräm

Ledig onsdag och mys med mina bästa!

Hade inga rester kvar till lunch (jag var på middag igår och A & tjejerna hade pannkakstisdag) så jag lagade en grön ärtsoppa med parmesankräm, jätte jättegott tycket tjejerna.

 

Grön ärtsoppa med parmesankräm

INGREDIENSER

Frysta gröna ärtor

Lök

Grönsaksfond

Matlagningsgrädde

Citron

Salt & Peppar

 

Riven parmesanost

Crème fraiche

Salt & Peppar

 

GÖR SÅHÄR:

Hacka löken och lägg i en kastrull tillsammans med ärtorna.

Häll på vatten så det precis täcker ärtorna, koka upp, tillsätt fond och låt koka i ca 8 minuter.

Mixa i matberedare eller blender och tillsätt sedan matlagningsgrädden och låt koka upp.

Smaka av med salt och peppar och pressa i citronsaft.

 

Blanda crème fraichen med den rivna parmesanosten och smaka av med salt och peppar.

 

Klart!

IMG_0111

 

Precis när vi hade ätit färdigt titta Mamma & Pappa förbi så dom fick sig också lite lunch. Stannade kvar en stund och spelade ett par spel med tjejerna och drack kaffe med mig.

 

Nu ska jag planera lite för barngympan.

 

Kram K.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats