Hos Fyran

Chokladtårta – rawfood

Denna tårta med smak av choklad, salt & kaffe är en riktig höjdare?!

RAWFOOD CHOKLADTÅRTA

RECEPT
Botten:
2 dl cashewnötter
2 dl kokosflingor
12 st dadlar
1/2 dl kakao
1/2 tsk salt
1/2 dl vatten

Glasyr:
10 st dadlar
1 dl vatten
1 dl kokosolja
1 dl kakao
1 tsk vaniljpulver
2 msk starkt kaffe
1/4 tsk salt

Garnering:
Kokosflingor

GÖR SÅHÄR:

1. Kläm fast bakplåtspapper i en springform.
2. Lägg alla ingredienser till botten förutom vattnet i en matberedare. Mixa till en massa och späd med vatten till lagom konsistens som kan tryckas ut i springformen.
3. Tryck ut degen i formen, fukta gärna fingrarna med vatten om det är svårt.
4. Smält kokosolja i en kastrull.
5. Lägg alla ingredienser till glasyren i en mixer och mixa till en tjock slät glasyr.
6. Bred glasyren över botten och strö över kokosflingor.
7. Låt stå i kylskåp minst en timma före servering.

IMG_4718

Mums, säger jag bara!!! Så vansinnigt god om man som jag, älskar kaffe och mörk choklad.

Den är mäktigt så det räcker med en liten bit (men då har man också något gott i flera dagar?, perfekt att frysa in).

 

Kram K.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats