Perfekt som utflyktsmat, mellis eller som tillbehör till en soppa, pizzabullar!
Har aldrig varken smakat eller bakat pizzabullar tidigare men nu i sommar prova vi och det blev en riktig hit?.
PIZZABULLAR
ca 20 stycken.
INGREDIENSER
10 dl vetemjöl (har även bakat dem med 5 dl grahamsmjöl & 5 dl vetemjöl)
3 tsk bakpulver
1 tsk salt
125 gram smör (mjukt)
4 dl mjölk
Fyllning:
Tomatpure
Chilisås
PIzzakrydda
Svartpeppar
Riven ost
GÖR SÅHÄR:
Sätt ugnen på 200 grader.
Ställ ut 20 bullformar på en plåt.
Blanda ingredienserna till fyllningen (har du inte dessa hemma så funkar det bra med ketchup och avrunna krossade tomater). Låt vila.
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
Tillsätt smöret och blanda ihop de med mjölblandningen.
Häll i mjölken och arbeta snabbt ihop en deg.
Kavla ut degen på ett mjölat bakbord och bred ut tomatfyllningen.
Strö över den rivna osten och rulla sedan ihop degen och skär i ca 20 bitar.
Grädda i ugnen i ca 20 minuter.
Klart!
Kram K.
Låter gott! Kanske man ska testa 🙂
Ja, prova?!
Hoppas du kommer tycka om dom.