Denna paj är god som tusan, prova denna!!!
RABARBERPAJ MED KNÄCKIGT TÄCKE
Grädda i ugn på 200 grader i 25 minuter
INGREDIENSER
Pajdeg
150 g smör
1 1/2 dl strösocker
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
4 dl havregryn
Fyllning
400- 500 gram rabarber
1 dl strösocker
1 msk potatismjöl
GÖR SÅHÄR:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär rabarberna i skivor och blanda med sockret och potatismjölet i en skål.
Smält smöret i en kastrull och rör sedan ner alla de andra ingredienserna.
Häll rabarberna i en pajform och ”klicka” ut pajdegen ovanpå och bred ut litegrann.
Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter.
Låt svalna och pudra över florsocker (eller ät ljummen med vaniljglass som jag och Anna gjorde) och servera med vaniljsås.
Denna med hemmagjord vaniljsås (vi gör efter receptet på förpackning till potatismjölet), hemmagjord svart- och rödvinbärssaft och kaffe bjöd vi Familjen E på förra söndagen innan vår kubbturnering.
Här är en snabbguide för saftkokning.
Kram K.
Senaste kommentarer