Ledig onsdag och mys med mina bästa!
Hade inga rester kvar till lunch (jag var på middag igår och A & tjejerna hade pannkakstisdag) så jag lagade en grön ärtsoppa med parmesankräm, jätte jättegott tycket tjejerna.
Grön ärtsoppa med parmesankräm
INGREDIENSER
Frysta gröna ärtor
Lök
Grönsaksfond
Matlagningsgrädde
Citron
Salt & Peppar
Riven parmesanost
Crème fraiche
Salt & Peppar
GÖR SÅHÄR:
Hacka löken och lägg i en kastrull tillsammans med ärtorna.
Häll på vatten så det precis täcker ärtorna, koka upp, tillsätt fond och låt koka i ca 8 minuter.
Mixa i matberedare eller blender och tillsätt sedan matlagningsgrädden och låt koka upp.
Smaka av med salt och peppar och pressa i citronsaft.
Blanda crème fraichen med den rivna parmesanosten och smaka av med salt och peppar.
Klart!
Precis när vi hade ätit färdigt titta Mamma & Pappa förbi så dom fick sig också lite lunch. Stannade kvar en stund och spelade ett par spel med tjejerna och drack kaffe med mig.
Nu ska jag planera lite för barngympan.
Kram K.
Senaste kommentarer