Igår var det mulet väder och regnskurar här så vi passade på att ta vara på alla vinbär som vi hade i frysen. Bättre att använda det gamla innan vi fryser in nya som snart är mogna.
På förmiddagen innan simskolan baka vi Vinbärsrutor med Havresmul, gjorde efter detta recept men använde vinbär istället. ??https://hosfyran.vimedbarn.se/rabarberrutor-med-havresmul/
På eftermiddagen koka vi saft på röda & svarta vinbär, 3/4 röda och 1/4 svarta.
Snabbguide till Saftkokning
* Lägg valfria bär i en kastrull.
* Häll över vatten så att det översta bären inte riktigt täcks.
* Låt koka i 10 minuter och ta bort skummet som kommer upp till ytan med en sked.
* Sila av/ner vätskan i en ny kastrull.
* Mät upp hur mycket vätska det blev och tillsätt hälften så mycket socker, minus 1 dl.
* Koka upp under omrörning tills socker löst upp sig.
* Färdigt, låt svalna och häll upp saften på flaskor och förvara i kylskåp.
Kram K.
Senaste kommentarer