Jag är väldigt förtjust i att läsa böcker och tidningar tycker jag är riktigt lyxigt att få sitta och bläddra i. En av mina favoriter är allas! Så himla bra och från deras recept hittar jag ofta inspiration, både till mat & bakning.
Hitta ett recept i allas på rabarberrutor i långpanna som jag provade i helgen och det blev jättegott.
Rabarberrutor med Havresmul
RECEPT
24 st
ca 1 timme
INGREDIENSER
Botten:
150 gram smör
3 ägg
2 dl socker
6 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 dl mjölk
300 gram rabarber
1 msk potatismjöl
1/2 dl socker
Havresmul:
125 gram smör
2 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl socker
1/2 tsk salt
GÖR SÅHÄR:
- Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
- Blanda vetemjöl och bakpulver i en bunke. Rör ner smöret, mjölblandningen och mjölken i äggvispet. Klä en långpanna (30×40 cm) med bakplåtspapper och bred ut smeten.
- Skär rabarbern i tunna skivor och blanda tillsammans med potatismjöl och socker i en bunke. Strö rabarbern över smeten.
- Blanda smör, havregryn, mjöl, socker och salt i en bunke så det blir smulor. Strö smulor över rabarbern.
5. Grädda i mitten av ugnen i (225 grader)
ca 25 minuter.
Dela kakan i rutor och mumsa! Den går utmärkt att frysa in.
Kram K.
Senaste kommentarer