Vi bakade denna pajen i torsdags och den gick hem hos oss alla fyra. Perfekt med ett nyttigare alternativ på gofika mitt i veckan! Såklart innehåller denna pajen ganska mycket energi men inget vitt socker eller mjöl vilket gör den till ett bättre alternativ. Jag tycker om att baka utan socker & mjöl för att göra hälsosammare alternativ och tjejerna tyckte denna var supergod! Bakar såklart även med socker & mjöl men av det jag får ett helt annat sug och blir inte nöjd av en bit/portion utan vill alltid ha mer. Tycker det är härligt att äta något som jag blir nöjd av och som inte påverkar mitt sug eller humör.
RECEPT
??Nyttig Äppelpaj??
Ca 6 portioner
INGREDIENSER
6 äpplen
3,5 dl havregryn
1/2 tsk + 1/2 tsk kanel
1 tsk vaniljpulver
3 msk flytande honung
45 gram kokosolja
50 gram solrosfrön
GÖR SÅHÄR:
Skala äpplena och skär i skivor. Blanda dem i en skål med kanel och lägg sedan i en ugnsfast form.
Blanda ihop alla ingredienser till smuldegen och strö över äpplena.
Grädda i mitten av ugnen på 160 grader ca 30 min.
Vi åt den tillsammans med vaniljkräm; rör ihop yoghurt med lite créme fraîche och tillsätt vaniljpulver, låt stå i kylen en stund innan servering
.
Man kan också blanda i mandel eller kokos istället för solrosfrön om man gillar det bättre.
Kram K.
Den måste jag testa!