Hos Fyran

Choklad – Två recept på gofika med & utan socker

När jag var yngre var jag inte alls förtjust i choklad, men nu sedan några år tillbaka så har det vänt och jag älskar choklad. Helst lite mörkare & gärna med havssalt, eller varför inte en god pralin.. mmmm!

 

Här kommer två recept på gofika med smak av CHOKLAD, Nyttiga Chokladbollar (raw food) & en Kladdig Kladdkaka. Chokladbollarna går utmärkt att frysa in och går på ett litet kick att göra, dessa är mina favoriter!

 

RECEPT

Nyttiga Chokladbollar 

INGREDIENSER

1.5 dl cashewnötter
10 st dadlar
2 msk kakao
1.5 dl havregryn
0.5-1 dl vatten

Riven kokos, krossade cashewnötter eller kanel är gott att rulla bollarna i.
GÖR SÅHÄR:
Mixa cashewnötter i matberedare till ett mjöl. Lägg i dadlar, kakao och havregryn, mixa allt och späd till önskad konsistens med vatten.

Forma till bollar i önskad storlek och rulla sedan i kokos.
Ställ gärna bollarna i kylen minst en timma innan servering.

IMG_5884

RECEPT

Kladdig Kladdkaka

INGREDIENSER

100 gram smör

2 st ägg

2-2,5 dl socker

4 msk kakao

2 tsk vaniljsocker (eller ett par nypor vaniljpulver)

1 dl vetemjöl

1/2 tsk havssalt
GÖR SÅHÄR:

Sätt ugnen på 175 grader.

Smörj och bröa en form.
Vispa ägg och socker poröst i en bunke.
Smält smöret, blanda ihop de torra ingredienserna och häll ner allt i ägg & socker smeten.
Blanda ihop försiktigt, jag tycker det är toppen att använda en slickepott.
Häll smeten i formen och grädda i 15-20 minuter beroende på hur kladdig kladdkaka du vill ha.

IMG_3947

 

Jag tycker den är godast kylskåpskall och gärna med en klick grädde.

 

Kram K.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats