När jag var yngre var jag inte alls förtjust i choklad, men nu sedan några år tillbaka så har det vänt och jag älskar choklad. Helst lite mörkare & gärna med havssalt, eller varför inte en god pralin.. mmmm!
Här kommer två recept på gofika med smak av CHOKLAD, Nyttiga Chokladbollar (raw food) & en Kladdig Kladdkaka. Chokladbollarna går utmärkt att frysa in och går på ett litet kick att göra, dessa är mina favoriter!
RECEPT
Nyttiga Chokladbollar
INGREDIENSER
1.5 dl cashewnötter
10 st dadlar
2 msk kakao
1.5 dl havregryn
0.5-1 dl vatten
Riven kokos, krossade cashewnötter eller kanel är gott att rulla bollarna i.
GÖR SÅHÄR:
Mixa cashewnötter i matberedare till ett mjöl. Lägg i dadlar, kakao och havregryn, mixa allt och späd till önskad konsistens med vatten.
Forma till bollar i önskad storlek och rulla sedan i kokos.
Ställ gärna bollarna i kylen minst en timma innan servering.
RECEPT
Kladdig Kladdkaka
INGREDIENSER
100 gram smör
2 st ägg
2-2,5 dl socker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker (eller ett par nypor vaniljpulver)
1 dl vetemjöl
1/2 tsk havssalt
GÖR SÅHÄR:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en form.
Vispa ägg och socker poröst i en bunke.
Smält smöret, blanda ihop de torra ingredienserna och häll ner allt i ägg & socker smeten.
Blanda ihop försiktigt, jag tycker det är toppen att använda en slickepott.
Häll smeten i formen och grädda i 15-20 minuter beroende på hur kladdig kladdkaka du vill ha.
Jag tycker den är godast kylskåpskall och gärna med en klick grädde.
Kram K.
Senaste kommentarer