Min svägerska och tjejernas kusin skulle titta över på en förmiddagsfika idag och jag hade inget att bjuda på… Hade precis läst ett gott recept på äppelrutor hos Millanshörna men hade inte ingredienser så det räckte men det gav mig inspiration.
Det blev en äppelkaka i en pajform istället. Gott & enkel, perfekt!
Äppelkaka
INGREDIENSER
2 ägg
2 dl socker
2.75 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
50 gram smält smör
1 dl mjölk
2 tsk kanel
2 msk socker
3 st äpplen
40 gram smält smör
GÖR SÅHÄR:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala äpplena och skär dem i klyftor.
Blanda kanelen och sockret i en liten skål, häll hälften i en påse och blanda med äppleklyftorna.
Vispa ägg och socker poröst i en bunke.
Blanda mjöl och bakpulver i en annan bunke.
Smält smöret och rör ner i smeten och sedan mjölken.
Sikta sedan i mjölblandningen och rör ihop smeten.
Smöra och bröa en pajform. Häll i smeten och tryck ner äppelklyftorna. Strö över resten av kanel- och sockerblandningen.
Smält smöret och häll över kakan.
Grädda kakan i ugnen i ca 20 minuter.
Klart!
Servera gärna med vaniljsås till.
Kram K.
Senaste kommentarer