Hos Fyran

Äppel- & kanelmuffins med crumble

Äppel- & kanelmuffins med crumble

Blir 12 st stora muffins.

INGREDIENSER

Muffinssmet:
100 gram smör
2 st ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Fyllning:
3 st stora äpplen
1 msk smör till stekning
2 msk strösocker
2 tsk malen kanel

Smuldeg:
75 gram kallt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker

GÖR SÅHÄR:
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.

Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Placera ut 12 st pappersformar i en muffinsplåt.

Skär äpplena i klyftor. Stek dem i smör, strösocker och kanel. Låt svalna.

Blanda äpplena med muffinssmeten och fyll formarna till 2/3 med smet.

Tärna smöret och nyp ihop med havregryn, vetemjöl och strösocker i en bunke.

Strö lite smuldeg på toppen av varje muffins.

Grädda i cirka 20 minuter.

image

image

Riktigt goda, servera gärna med vaniljsås till.

 

Kram K.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats