Igår till middag åt vi Lasange med aubergine & squash. Jättegott och fräscht!
RECEPT – ca 6 portioner
Ingredienser
Nötfärs 500 gram
1-2 st Gul lök
En bit Purjolök
3 st Morötter
1-2 klyftor Vitlök
3 pkt Krossade tomater
Köttfond
Soja
Kryddor
1 st Aubergine
1 st Squash
1 dl Mjölk
1 dl Riven ost
GÖR SÅHÄR:
Sätt ugnen på 200 grader.
Hyvla aubergine och squash med osthyvel (dessa är våra lasangeplattor) och lägg på en tallrik. Strö över salt och låt ligga medan du gör köttfärsen.
Hacka lök och purjo, riv morötterna och stek tillsammans med nötfärsen.
Riv i vitlöken och krydda!
Ha i krossade tomater, fond och soja. Smaka av och krydda ev mer.
Låt puttra några minuter.
”Torka av” auberginen och squashen med hushållspapper.
Varva köttfärsen med plattorna (aubergine & squash). Köttfärs – plattor – köttfärs – plattor – köttfärs.
Häll över mjölk, lite i taget.
Grädda i mitten av ugnen i ca 30 min. När det är 10 min kvar, strö över osten.
Klart!
Kan bli lite våt så gör den gärna dagen innan eller ett par timmar innan den ska ätas så hinner den sätta sig lite.
Idag klurar jag på om jag ska laga rödbetsbiffar.. Har aldrig gjort det tidigare men har mycket rödbetor hemma.
Kram K.
Vad gott Karin!