Äppel- & kanelmuffins med crumble
Blir 12 st stora muffins.
INGREDIENSER
Muffinssmet:
100 gram smör
2 st ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Fyllning:
3 st stora äpplen
1 msk smör till stekning
2 msk strösocker
2 tsk malen kanel
Smuldeg:
75 gram kallt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker
GÖR SÅHÄR:
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Placera ut 12 st pappersformar i en muffinsplåt.
Skär äpplena i klyftor. Stek dem i smör, strösocker och kanel. Låt svalna.
Blanda äpplena med muffinssmeten och fyll formarna till 2/3 med smet.
Tärna smöret och nyp ihop med havregryn, vetemjöl och strösocker i en bunke.
Strö lite smuldeg på toppen av varje muffins.
Grädda i cirka 20 minuter.
Riktigt goda, servera gärna med vaniljsås till.
Kram K.
Senaste kommentarer