På lördagar i vår familj äter vi lördagsgott och då får Matilda & Vilma välja vad det ska vara. I lördags ville dom baka äppelpaj??.
Denna är sååå god!!!
KNÄCKIG ÄPPELPAJ
RECEPT
Ingredienser:
5 st äpplen
150 gram smör
2 msk mjölk
1/2 dl ljus sirap
1,5 dl socker
3 dl havregryn
1,5 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Skala och skär äpplena i skivor och lägg i en form.
Smält smöret i en kastrull och blanda under tiden det torra ingredienserna i en skål.
Ta av det smälta smöret från spisen och rör ner mjölken och sirapen.
Blanda sedan ner det torra ingredienserna.
Klicka ut smeten över äppelskivorna och grädda pajen i ugnen i ca 30 min eller tills pajen fått en gyllene knäckig yta.
Servera med vaniljsås, glass eller grädde. Jag tycker den är godast kall med vaniljsås.
Kram K.
Senaste kommentarer